(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Kávový perník (s třešněmi)

Potřebné ingredience
Těsto:
500 g polohrubé mouky, 1 prášek do perníku, 1 vejce, 3 lžíce tekutého medu, 100 g hery (rostlinného tuku na pečení), 250 ml vody, 2 lžíce mleté kávy
Poleva:
150 g moučkového cukru, 4 lžíce horké vody, 2 lžíce citronové ěťávy, 1 lžíce mleté kávy
(popřípadě třešně, čokoládová poleva v sáčku)
Postup přípravy
Mouku prosijeme a smícháme s práškem do perníku. Přidáme vajíčko, med, rozpuštěný tuk a kávu spařenou horkou vodou. Vše důkladně promícháme. Těsto rozetřeme na plech (pekáček) (potřený olejem a vysypaný strouhankou) a dáme péci do předehřáté trouby asi při 160 st. cca 35 - 45 minut. Necháme vystydnout.
Na polevu si prosijeme moučkový cukr a dobře promícháme s horkou vodou, citronovou šťávou a kávou. Hotovou polevu rozetřeme na korpus a opět necháme vychladnout.
Jelikož máme na zahradě hooodně třešní, tak jsem si receptík trochu upravila - než jsem dala těsto péci, pokladla jsem ho ještě vypeckovanými třešněmi. A nakonec - než cukrová poleva vytuhla, polila jsem ji čokoládovou ze sáčku, dodělala špejhlí zdobení. :-))) DOBORU CHUŤ!!!
Na polevu si prosijeme moučkový cukr a dobře promícháme s horkou vodou, citronovou šťávou a kávou. Hotovou polevu rozetřeme na korpus a opět necháme vychladnout.
Jelikož máme na zahradě hooodně třešní, tak jsem si receptík trochu upravila - než jsem dala těsto péci, pokladla jsem ho ještě vypeckovanými třešněmi. A nakonec - než cukrová poleva vytuhla, polila jsem ji čokoládovou ze sáčku, dodělala špejhlí zdobení. :-))) DOBORU CHUŤ!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé